E-servisi

Do ličnih dokumenata bez donošenja dodatne dokumentacije

Prvi potpredsednik-zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Milan Marković potpisali su danas Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

U saopštenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu navodi se da se ovim sporazumom utvrđuju polazni principi poslovno-tehničke saradnje na realizaciji pilot projekta „Elektronska razmena podataka o građanima i uspostavljanje elektronske evidencije o državljanima Republike Srbije“.

Na osnovu ovog sporazuma građani čiji se podaci nalaze u jedinstvenom registru podataka, a u ovom trenutku to su građani Beograda, Kragujevca, Leskovca, Novog Sada i Valjeva, moći će u stanicama policije, bez uverenja o državljanstvu i izvoda iz matične knjige rođenih, da podnesu zahtev za izdavanje pasoša ili lične karte.

Do kraja 2011. godine svi građani Srbije, ne samo za ove već i za sve druge upravne poslove, neće morati prethodno sami da vade izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu već će to za njih raditi nadležni državni organi.

Leave a Reply