E-servisi

Dodeljena nagrada pobedniku kviza “Klikni bezbedno”

Ministarka Matić dodelila projektor i prenosni računar osnovnoj školi „2. oktobar“ iz Zrenjanina.

Osnovnoj školi „2. oktobar“ iz Zrenjanina, koja ima skoro 600 učenika, dodeljena je nagrada osvojena na kvizu „Klikni bezbedno“, koji je tokom 2010. godine organizovalo Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo. Učenici ove škole su sakupili najviše poena na kvizu znanja o pravilima bezbednog korišćenja Interneta i tako joj doneli vredan poklon – projektor i prenosni računar.

Ove korisne uređaje, kao i diplomu za osvojeno prvo mesto na kvizu, je na svečanosti proslave školske slave direktorki škole Sonji Vujin uručila Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo. Ministarstvo poziva škole i učenike da posete Web lokaciju www.kliknibezbedno.rs, na kojoj mogu pronaći korisne informacije i učestvovati u nagradnom kvizu koji se nastavlja i tokom 2011. godine.


Nakon posete Zrenjaninu, ministarka Matić je posetila i osnovnu školu „Sveti Sava“ u Kikindi, u kojoj je instaliran prvi digitalni kabinet u okviru projekta „Digitalna škola“. Nakon razgovora sa direktorom škole Vitomirom Radakom o prvim rezultatima korišćenja digitalnog kabineta otvorenog krajem decembra 2010. godine, ministarka Matić je kao kuma prisustvovala proslavi školske slave.

„Klikni bezbedno“ je inicijativa Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo za poboljšanje bezbednosti dece na Internetu, i prestavlja korak napred u borbi protiv brojnih pretnji koje ugrožavaju sve koji koriste Internet. Više informacija o ovom projektu možete pronaći na Web lokaciji www.kliknibezbedno.rs

Digitalna škola“ predstavlja akciju Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo u okviru koje će skoro 3.000 školskih objekata širom Srbije dobiti računarske kabinete. Ova inicijativa predstavlja deo projekta „Digitalna Srbija“, koji treba da unapredi funkcionisanje informacionog društva u našoj zemlji.

One thought on “Dodeljena nagrada pobedniku kviza “Klikni bezbedno”

Leave a Reply