halcom
E-servisi

E-fakture – prilika za srpska preduzeća

Svakog meseca u Srbiji se samo u sektorima telekomunikacija, energetike, usluga i osiguranja razmeni više od 12 miliona faktura.

Na osnovu Halcomovog istraživanja srpskog tržišta, i poseta više od 60 najznačajnijih preduzeća, jasno je da je srpska privreda spremna da sa uvođenjem elektronske razmene i plaćanja faktura podigne efikasnost poslovanja i time smanji troškove obrade papirnih faktura. Halcom je u e-fakturama prepoznao i poslovnu priliku za preduzeća, za optimizaciju e-bankarskog poslovanja bez velikih investicija, koristeći postojeću infrastrukturu, što je zbog velikih prednosti i ušteda za preduzeća veoma interesantno za privredu u Srbiji.

halcom

Skup »E-fakture putem kanala za e-bankarstvo« je ovoga puta namenjen preduzećima. Održaće se u utorak, 11. juna 2013. sa početkom u 11.30 časova, u hotelu Holiday Inn, Španskih boraca 74, Novi Beograd. Prijava i program su objavljeni na stranici: http://www.halcom.rs/e-fakture

Preduzeća će na skupu saznati koji su koraci do razmene e-faktura i zašto se pojedina velika preduzeća u Srbiji već pripremaju za ulazak u sistem. Na skupu ćemo na primeru preduzeća Nectar, kao izdavača, i Idea, kao primaoca, prezentovati e- fakture, te na taj način predstaviti sve prednosti za privredu. Sa vama će uspešnu upotrebu e-faktura  podeliti i  Elektro Maribor, kao i  veliki primalac e-faktura Adria Mobil, koji su se među prvima pridružili tom projektu u Sloveniji. Halcomov projekat podržavaju i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija ispred kojeg će skup otvoriti državni sekretar Stefan Lazarević, a podršku samom projektu će u ime Ministarstva finansija, sa nama podeliti i pomoćnik ministra Zlatko Milikić.

Halcomova priča o e-fakturama počela je na tržištu Slovenije, gde je taj način razmene faktura brzo prihvaćen i tako postao nacionalni projekat u koji su danas uključene skoro sve banke u Sloveniji (95%). Kao i u Sloveniji, u Srbiji Halcom podržava razmenu e-faktura između pravnih lica, kao i pravnih i fizičkih lica u e-banci, a e-fakture su na raspolaganju i onim fizičkim licima koja ne koriste e-banku i koja sada imaju mogućnost primanja e-faktura na Web portalu, kao i njihovo plaćanje mobilnim telefonom. Sigurni smo, da će privreda u Srbiji brzo prihvatiti e-fakture, s obzirom da su primerene kako za najmanja tako i za najveća preduzeća, bez ulaganja u novi informacioni sistem.

Leave a Reply