bg-e-invoices-banner_SRB
E-servisi

E-fakture putem kanala za e-bankarstvo

E-fakture dolaze i u Srbiju. Halcom uvodi razmenu e-faktura preko postojeće, sigurne i u praksi proverene infrastrukture elektronskog bankarstva. Na taj način, nude izdavanje, primanje i plaćanje na jednom mestu, jednim klikom.

Automatizacija i optimizacija poslovnih procesa je  u skladu sa  radom Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Uprave za digitalnu agendu.  A u to će potvrditi Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra za elektronske komunikacije, informaciono društvo i poštanski saobraćaj, na susretu sa bankama »E-FAKTURE PUTEM KANALA ZA E-BANKARSTVO«, koji će se održati u utorak, 14. maja 2013.  u 11:30 u prostorijama In Hotela, Bulevar Arsenija Čarnojevića 56, Novi Beograd (sala Index).

bg-e-invoices-banner_SRB

Danas, posle 10 godina od prelaska platnog prometa u banke, sva najznačajnija preduzeća, od  najvećih pa do najmanjih, koriste e-bankarstvo za podmirivanje svojih finansijskih obaveza. Zato je Halcom u e-fakturama prepoznao poslovnu priliku i za srpske banke, za rast njihovih prihoda na nebankarskom segmentu bez velikih investicija, koristeći postojeću infrastrukturu, što je zbog velikih prednosti i ušteda za preduzeća veoma interesantno i za privredu u Srbiji.

Halcomova priča o e-fakturama počela je na tržištu Slovenije, gde se  taj način razmene faktura brzo prihvatio i tako postao nacionalni projekat u koji su se uključile skoro sve banke u Sloveniji (95%). Iskustvo iz Slovenije će podeliti njihova najveća banka, Nova Ljubljanska Banka, dobru praksu primanja e-faktura predstaviće Adria Mobil, a dobru praksu  masovnog izdavanja e-faktura Elektro Maribor. Zašto  su se među srpskim firmama odlučili za e-fakture,  govoriće predstavnici firmi Nectar  i JKP Informatika.

Kao u Sloveniji, i u Srbiji će podržati razmenu e-faktura između pravnih lica, kao i pravnih i fizičkih lica u e-banci, a nisu zaboravili ni na ona fizička lica koja ne koriste e-banku i koja sada imaju mogućnost primanja e-faktura na Web portalu, kao i njihovo plaćanje mobilnim telefonom.

Leave a Reply