E-servisi

E-poslovanjem smanjite troškove i povećajte broj klijenata

U saradnji sa Regionalnim privrednim komorama, SAOP je u nekoliko većih gradova širom Srbije održao niz zapaženih predavanja na temu ” E-poslovanjem smanjite troškove i povećajte broj klijenata“.

Nastavljajući sa aktivnostima vezanim za unapređenje informacionog društva u našoj zemlji, SAOP DOO je na seminaru organizovanom u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Sombora, prezentovao svoje ideje i rešenja kako pomoći privredi i preduzetnicima da svoje poslovanje učine efikasnijim i jednostavnijim a istovremeno smanje troškove.

Poslovno stručni skup u Somboru je završnica prve SAOP-ove e-turneje koja je nakon Beograda, Subotice i Kragujevca naišla na veliko interesovanje kako stručne javnosti, tako i samih preduzetnika kojima je prvenstveno bila namenjena.

Preko 120 učesnika samo na seminaru održanom u Privrednoj komori Beograda, kao i velika posećenost u svim drugim gradovima nedvosmisleno ukazuje na potrebu za informisanjem i upoznavanjem sa najnovijim trendovima primene IT tehnologija.

“Poređenjem klasičnog i e-računovodstva, SAOP je jasno prikazao brojne benefite korišćenja interneta kao resursa u poslovanju. Iako su rešenja koja se nalaze na cloud-u vrlo lako dostupna, samo neinformisanost može biti opravdanje za korišćenje sporog i nepraktičnog klasičnog vođenja poslovanja. ” – istakao je Dušan Rakić, Sekretar Udruženja informatičke delatnosti Privredne Komore Beograda.

Posebna pažnja je posvećena digitalnoj sertifikaciji kao pravim rešenjem za smanjenje troškova te implementacijom u smislu ubrzanja poslovnih procesa. Knjigovodstvene agencije su sa oduševljenjem prihvatile SAOP rešenja kao alat za poboljšanje komunikacije sa klijentima.

– “Rukovodioci privrednih društava su svesni, da je u današnjim tržišnim uslovima kada je pravovremena dostupnost informacijama od bitnog značaja za donošenje poslovnih odluka, praktično nemoguće preživeti bez uvida u sve podatke i celokupno poslovanje. Osim praktične iskoristivosti, posebno nam je interesantno i minimalno početno ulaganje koje servis miniMAX podrazumeva.”, rekao je Dragiša Jolić, preduzetnik iz Kragujevca.

Sabirajući utiske iz razgovora sa učesnicima seminara, koje su činile knjigovodstvene agencije, rukovodioci privrednih društava kao i njihov finansijski i knjigovodstveni kadar, izvlači se zaključak da su SAOP-ova rešenja zapravo najbrži i najkvalitetniji način da se i domaća preduzeća uspešno uključe u svetske tržišne tokove.

Leave a Reply