E-servisi

Elektronske oči koštaju narod 4,3 miliona

Pored silnih pokupljenja koja su najavljena za mart Novosađani će na računu objedinjene naplate koje distribuira preduzeće „Informatika“

od sledećeg meseca plaćati novi namet u iznosu od 30 dinara. Ova suma biće u okviru stavke 26 a sugrađani će njom plaćati održavanje video nadzora u gradu. To konkretno znači da će se mesečno u gradsku kasu samo od ove stavke bezmalo sliti oko 4.320.000. dinara, pošto se mesečno štampa oko 144.000 priznanica objedinjene naplate. PR menadžer u preduzeću “Informatika” Gordana Galešev rekla je juče za „Dnevnik“ da je mesečni iznos odredilo Gradsko veće, a da će njihovo preduzeće biti dužno jednom godišnje da podnosi finansijski izveštaj o realizaciji programa i trošenju novaca u okviru programa.
– Gradsko veće na sednici održanoj 29. januara, donelo rešenje o utvrđivanju mesečnog iznosa koji plaćaju vlasnici i korisnici stanova za održavanje sistema video nadzora, a to je 30 dinara po stanu. Ova odluka važi od 1. februara i objavljena je u službenom listu grada Novog Sada br. 5 od 22. februara 2010 godine – objašnjava Galešev.
Podsetila je da je Skupština grada na sednici održanoj 26. decembra 2008. donela odluku o izgradnji, održavanju i pružanju usluga tekekomunikacionog sistema grada, a taj posao je poveren Informatici.
Inače, ovo održavanje kamera građani plaćaju u okviru akcije „Novi Sad bezbedan grad“, čemu tehničku podršku daje „Informatika“
– Instalirane su i instaliraju se kamere u vrtićima, školama, trgovima, saobraćajnicama, raskrsnicama, a u Policijskoj upravi otvorio se monitoring centar. Postavljene kamere su visoke rezolucije, izuzetno kvalitetne, otporne na udar i rade u mraku, a sve je to rezultiralo da se počinioci lako otkriju, što je dovelo do vidljivih rezultata, jer je smanjen broj incidenata – kaže Galešev i dodaje da video nadzor podiže bezbednost svih sugrađana. (izvor: Dnevnik)

Leave a Reply