E-servisi

Elektronski recepti do 2012.

Ministar zdravlja Zoran Stanković očekuje da do marta 2012. domovi zdravlja dobiju mogućnost da izdaju elektronske upute i recepte što će značajno olakšati rad. On je najavio i formiranje operativnih timova za preventivne preglede i rano otkrivanje simptoma karcinoma dojki, materice i debelog creva.

Stanković je sinoć na tribini Nove Srbije u opštini Čukarica, kojoj je prisustvovao kao stanovnik te opštine, rekao da su lekari u domovima zdravlja manje posvećeni bolesnicima, a više administrativnim poslovima.

Zbog toga, dodao je, to se mora promeniti uvođejem jedinstvenog informatičkog sistema u domove zdravlja.

“Svaki dom zdravlja imaće svoj kompjuter i moćiće da komunicira sa svim domovima zdravlja u zemlji. Uvešćemo elektronske recepte i upute kako se ne bi gubilo vreme na njihovo izdavanje”, rekao je Stanković.

Ministar zdravlja je na tribini, posvećenoj i problemima u zdravstvenom sistemu Srbije, rekao da je jedan od glavnih problema u toj oblasti brzina pružanje zdravstvenih usluga, jer građani često dugo čekaju na preglede pošto se oni zakazuju.

Prema njegovim rečima, radiće se i na tome da se skrati vreme potrebno za specijalizaciju lekara čiji je kadar deficitaran, poput radiologa i anesteziologa.

Stanković je naveo da je u Srbiji sada 3.000 lekara i 11.000 medicinskih sestara nezaposleno i da je potrebno učiniti sve da se što više mladih u toj oblasti zaposli. (B92/tanjug)

One thought on “Elektronski recepti do 2012.

 1. Milka

  Bolje je zaista da uvedete elektronske zdravstvene knjižice.
  Vi ste imenovani 14 marta o.g.
  DANAS JE 85 DAN NA VLASTI !
  Šta si uradio za 85 dana na VLASTI? Primio si skoro 3 plate.
  Jesi li nekoga smenio? Jesli doneo novi propis? Jesi li predložio i uradio nešto smisleno. Ovo za 2 godine nije ništa. Jer ćeš tada biti u dubokom hladu zaslužene penzije!

Leave a Reply