E-servisi

Erste banka nudi “3D sekjur” kartice za sigurnije plaćanje na Internetu

Erste banka će od 1. marta korisnicima platnih kartica prva u Srbiji ponuditi uslugu bezbednog servisa za plaćanje na internetu “3D sekjur”, najavila je danas novosadska banka, deo austrijske Erste banke.

Usluga se aktivira preko interneta i besplatna je, a sigurnost se bazira na lozinci koju zna samo korisnik. Kupovina se obavlja viza i masterkard karticama.

Sve kartice Erste banke kojima se može plaćati na internetu biće od sledećeg meseca uključene u “3D sekjur”.

U svetu 350.000 sajtova-prodavaca podržava sigurnu kupovinu kroz “3D sekjur” protokol. Ti sajtovi se prepoznaju po oznakama Verifed by Visa i MasterCard SecureCod.U Srbiji sigurnu kupovinu uz servis “3D sekjur” obezbedjuje pedesetak kompanija.

Ističući da Erste banka prati trendove i potrebe klijenata, direktorka Direkcije alternativnih kanala distribucije Erste banke Aleksandra Ognjanović kazala je da se novim servisom povećava poverenje korisnika platnih kartica u kupovinu preko interneta.

Ognjanović je rekla da se Erste banka odlučila za uvodjenje “3D sekjura” jer broj korisnika interneta u Srbiji raste, kao i broj plaćanja karticama preko interneta. Ona je navela da je prošle godine ukupan broj plaćanja karticama Erste banke povećan 20 odsto u poredjenju sa 2008. dok je broj transakcija preko interneta skočio 159 odsto.

Leave a Reply