E-servisi

Gmail omogućio slanje mailova nepoznatim Google+ korisnicima

Google je nastavio sa implementacijom dublje integracije između servisa Gmail i Google+ pa je omogućio da bilo ko sa Google+ nalogom može da pošalje mail takođe bilo kom na Google+, odnosno bilo kome ko ima Google nalog! Neki su pohvalili ovaj potez, ali kod nekih je ova mogućnost naišla i na negodovanje.

Sa novom nadogradnjom Gmail servisa, kod kreiranja novog maila onudiće vam se da kao primaoci budu i  vaši Google+ prijatelji. Isto tako, možete poslati mail i osobama koje su van vaših krugova, a e-mailove koje primite na taj način Gmail će filtrirati u Social tab-u, ako ste prethodno uključili prikaz kategorija u inboxu.

Gmail1

Vaša e-mail adresa neće biti vidljiva osobi kojoj ste na taj način poslali mail, sve dok joj zapravo ne pošaljete mail, a isto tako, mail adresu primaoca nećete videti sve dok vam primaoc ne odgovori na mail.

Korisnici van vaših krugova koje vam pošalju e-mail, neće moći da nastave konverzaciju sa vama sve dok im ne odgovorite na mail, ili ih ne dodate u svoje krugove na Google+ servisu.

Leave a Reply