E-servisi

Informacioni sistem u Ustavnom sudu

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić i predsednica Ustavnog suda Bosa Nenadić, održale su danas konferenciju za novinare, u pres sali Vlade Republike Srbije, na kojoj su govorile o realizaciji informacionog sistema Ustavnog suda Republike Srbije. U toku narednih šest meseci biće realizovan Informacioni sistem Ustavnog suda, gde će se iskoristiti iskustva i tehnička rešenja elektronskih sednica Vlade, odnosno celokupnog Informacionog sistema Vlade.

Informacioni sistem Ustavnog suda će podržati pripremu i održavanje sednica, sprovođenje zaključaka sa sednica, celokupan proces obrade predmeta i statističke izveštaje. Time će ovaj informacioni sistem pomoći efikasnijem radu Ustavnog suda koji je novim Ustavom proširio nadležnosti, što je dovelo do povećanja broja i raznovrsnosti predmeta u kojima Ustavni sud odlučuje.

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo pomaže u vođenju projekta realizacije Informacionog sistema Ustavnog suda i kao naručilac sprovodi potrebne javne nabavke. Glavna nabavka usluga za realizaciju ovog projekta je u završnoj fazi i potpisivanje ugovora očekujemo do kraja ove nedelje.

„Na ovaj način Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo nastavlja napore u primeni informaciono-komunikacionih tehnologija radi efikasnijeg rada državnih organa“, izjavila je Jasna Matić.

Projekat se finansira iz budžetskog razdela Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, dobijenih od godišnjih naknada za licence operatora i naknada za radijske i televizijske frekvencije,koje prikuplja RATEL.

Leave a Reply