E-servisi

Izdato 1,6 miliona biometrijskih pasoša

Prvi potpredsednik-zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je juče u niškoj mesnoj kancelariji “Filip Kljajić” centar za izdavanje pasoša i ličnih karata, a u sedištu Policijske uprave nove šaltere za građane.

Dačić je tom prilikom rekao da nije zabeležen nijedan slučaj da je neko od naših građana sa crvenim, biometrijskim pasošem vraćen ili da je imao problema prilikom putovanja, što govori o visokom kvalitetu novih putnih isprava.

Ovakav pasoš, sa otiskom prsta u čipu, ima još desetak zemalja od kojih su tri članice EU, istakao je Dačić. On je rekao da se Ministarstvo unutrašnjih poslova obratilo lokalnim samoupravama kako bi se obezbedio prostor za izdavanje ličnih dokumenata i smanjile gužve i vreme njihovog izdavanja.

Takođe, Dačić je naveo da je do sada izdat veći broj novih pasoša u odnosu na broj starih. Do sada je izdato 1,6 miliona novi pasoša, dok su naše procene da je ranije približno 1,3 miliona građana imalo stare, plave pasoše, ukazao je Dačić.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je opremanje centra u niškoj mesnoj kancelariji “Filip Kljajić” finansirao grad, i najavio otvaranje nove policijske stanice u niškom naselju Duvanište i rekonstrukciju još jedne policijske stanice u gradskoj opštini Palilula.

Leave a Reply