E-servisi

Javni poziv za predlaganje projekata u oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva

Vlada je na sednici održanoj 9. juna 2011. godine usvojila Program kojim se utvrđuju način i uslovi korišćenja sredstava u cilju podrške projekata promocije i popularizacije elektronskih komunikacija i informacionog društva, kako bi se doprinelo realizaciji utvrđenih strateških prioriteta u ovim oblastima.

Pravna lica registrovana na teritoriji Republike Srbije i fizička lica koja su državljani Republike Srbije (u daljem tekstu: predlagači) mogu predložiti projekte za koje smatraju da treba da budu podržani ovim programom.

Predlagači podnose predloge projekata Ministarstvu, prema uslovima iz ovog javnog poziva. Detaljno uputstvo za podnošenje prijave i obrazac prijave projekta se nalaze na veb adresiJavni poziv za učešće u programu podrške projektima promocije i popularizacije elektronskih komunikacija i informacionog društva

One thought on “Javni poziv za predlaganje projekata u oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  U uslovima za ucesce u programu u okviru ovog programa doslovce pise:

  “Predloženi projekti u okviru ovog javnog poziva moraju predstavljati:
  -organizaciju konferencija i drugih događaja koji doprinose promociji i popularizaciji elektronskih komunikacija i informacionog društva;”

  Citam i ne mogu da verujem sopstvenim ocima sta je napisano. Pozivalac je verovatno jos nesto hteo da dopise posle tacke i zapete (;), ali je to zaboravio ili je neko nastavak izbrisao. Svasta, ko na vasaru. Da nije zalosno, bilo bi tuzno, jer se verovatno radi o visku para koje je naplatio, odnosno prikupio RATEL ( a mozda i RRA) od brojnih i visokih razno-raznih naknada.

  Primera radi, u SAD se tako prikupljeni novci trose u skladu sa nize navedenim zakonskim paragrafom [47 U.S.C. 157]:

  § 157. New technologies and services

  How Current is This?

  (a) It shall be the policy of the United States to encourage the provision of new technologies and services to the public. Any person or party (other than the Commission) who opposes a new technology or service proposed to be permitted under this chapter shall have the burden to demonstrate that such proposal is inconsistent with the public interest.

  (b) The Commission shall determine whether any new technology or service proposed in a petition or application is in the public interest within one year after such petition or application is filed. If the Commission initiates its own proceeding for a new technology or service, such proceeding shall be completed within 12 months after it is initiated.

Leave a Reply