E-servisi

Klinici za ginekologiju i akušerstvo uručena računarska oprema vredna 131.802 evra

Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije danas je isporučena računarska oprema, vredna 131.802 evra, u okviru projekta Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije “Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finansiranje”, koji se finansira iz kredita Svetske banke.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Nevena Karanović istakla je na konferenciji za novinare da je nabavka računarske opreme u skladu sa strateškim opredeljenjem resornog ministarstva za razvoj i organizaciju integrisanog informacionog zdravstvenog sistema.

Karanović je ukazala na to da će korist od informatizacije imati, pre svega, pacijenti jer će se podaci o njihovom zdravstvenom stanju nalaziti na jednom mestu, što će zdravstvenim radnicima omogućiti brži pristup podacima koji su značajni za lečenje.

Ona je navela da će uvođenje informacionog sistema doprineti boljoj obradi statističkih podataka u zdravstvu koji su veoma značajni za kreiranje i sprovođenje zdravstvene politike, pri čemu će finansijski efekti biti vidljivi posle pune informatizacije bolničkih ustanova i to kroz bolju organizaciju rada i menadžment lekova.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Aleksandar Ljubić izrazio je zadovoljstvo donacijom kojom će biti unapređen rad te klinike u kojoj se godišnje rodi 8.000 beba, operiše više od 6.000 žena, a hospitalizuje njih 25.000.

Ljubić je ukazao na to da će zaposleni u klinici, njih približno 750, od sada biti motivisani da svoj posao obavljaju još bolje.

U okviru ovog projekta Ministarstva zdravlja, računarska oprema u junu će biti isporučena Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”, Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Klinici za hirurgiju Kliničkog centra Kragujevac i Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić”.

Takođe, računarska oprema će biti uručena i opštim bolnicama u Vrbasu, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Jagodini, Zaječaru, Smederevskoj Palanci, Šapcu, Valjevu, Užicu, Aleksincu, Kraljevu, Leskovcu, Surdulici i Vranju.

One thought on “Klinici za ginekologiju i akušerstvo uručena računarska oprema vredna 131.802 evra

  1. Milka

    Ova zena treba da kaze sta je bilo sa firmom JUCIT
    Gde su pare za automobile sanitetske

Leave a Reply