E-servisi

Lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine uručeni elektronski sertifikati

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić uručila je danas predstavnicima lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine elektronske sertifikate koji su neophodan preduslov za uvođenje elektronskih uprava u opštinama.
Matić je na svečanosti u Skupštini Vojvodine, na kojoj je predstavnicima lokalnih samouprava predstavljen portal elektronske uprave www.euprava.gov.rs, rekla da taj portal već aktivno koristi sedam opština, pri čemu je kao pozitivan primer navela Loznicu, u kojoj je omogućeno pružanje 24 usluge građanima elektronskim putem.

Ona je istakla da uvođenje elektronske uprave nije skupo i najavila da će Vlada, preko konkursa koji će biti objavljen sledeće nedelje, najsiromašnijim opštinama obezbediti kredite od po četiri miliona dinara za te svrhe.

Takođe, ukazujući na prednosti elektronske uprave, Matić je naglasila da tu nije reč samo o velikim uštedama sredstava i vremena već i o većem komforu stanovnika.

Građani, kako je navela, na taj način mogu da dobiju kod kuće, u vreme kada im najviše odgovara, sve one dokumente za koje su često morali da čekaju u redovima.

Leave a Reply