Bezgotovinsko plaćanje Mastercard Masterpass
E-servisi · Mobilni servisi

MasterCard lansira MasterPass – budućnost digitalnog plaćanja

MasterPass pruža potrošačima bolji način za plaćanje dok istovremeno unapređuje i pojednostavljuje šoping iskustvo u fizičkim radnjama i na internetu

Kompanija MasterCard je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija predstavila MasterPassTM – budućnost digitalnog plaćanja. MasterPass je digitalni servis koji korisnicima daje mogućnost korišćenja bilo koje platne kartice ili uređaja koji podržava plaćanje kako bi otkrili poboljšana šoping iskustva koja su jednostavna koliko i pritiskanje, prislanjanje kartice ili dodir – na internetu, u radnji ili bilo gde.

mastercard-masterpass

„Svi uređaji postaju uređaji za kupovinu“, rekao je Ed Meklaflin, Direktor Sektora za platne tehnologije u razvoju u kompaniji MasterCard. „MasterPass spaja sve načine na koje mi vršimo plaćanja, od tradicionalnih plastičnih kartica do digitalnih novčanika, i daje potrošačima priliku da izvrše plaćanje sa bilo kog mesta na kome se nalaze u jednom jednostavnom koraku“.

MasterPass je evolucija PayPass Wallet usluge, koja je najavljena u proleće 2012. godine i koju su kao pilot projekat koristili određeni trgovci i banke- izdavaoci kartica. Potrošači širom sveta će od sada moći da se prijave za ovu uslugu preko finansijskih institucija u Australiji i Kanadi do kraja marta, a u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji tokom proleća, odnosno leta. Pored toga, dostupnost MasterPass usluge će se tokom 2013. godine proširiti i na druga tržišta širom sveta, uključujući: Belgiju, Brazil, Kinu, Francusku, Italiju, Holandiju, Singapur, Španiju i Švedsku.

masterpass

MasterPass paket usluga uključuje:

  • MasterCard usluge plaćanja koje trgovcima pružaju dosledan način za prihvatanje elektronskih uplata bez obzira na to gde se potrošač nalazi. Za plaćanja u radnji, bilo na kasi ili među rafovima, MasterPass uslugaće podržavati korišćenje NFC tehnologije, QR kodova, oznaka, i mobilnih uređaja upotrebljenih na prodajnom mestu. Za kupovine preko interneta, MasterPass usluga potrošačima obezbeđuje jednostavan proces plaćanja eliminišući potrebu za unošenjem detaljnih informacija o adresi za slanje i o samoj kartici uz svaku kupovinu.
  • Novčanike povezane sa MasterPass uslugom, koji omogućavaju bankama, trgovcima i partnerima da ponude sopstvene usluge novčanika. Potrošači mogu na siguran način da smeštaju podatke o platnim karticama, adresarima i ostale informacije u sigurnom oblaku koje čuva strana kojoj oni veruju. Novčanik je otvoren, što znači da osim MasterCard platnih kartica, potrošači mogu da koriste debitne, kreditne i pripejd kartice i drugih kartičarskih robnih marki.
  • Dodatnu vrednost usluge MasterPass, koja obogaćuje šoping iskustvo pre, tokom i nakon plaćanja. Ovde će biti uključene dodatne informacije kao što je stanje na računu i obaveštenja u realnom vremenu, programivernosti, kao i neprocenjive ponude i iskustva.

 

 

„Najuspešniji proizvodi za plaćanje naredne generacije će svojim dizajnom uzimati u obzir širi spektar interesnih strana i dozvoljavaće im da utiču na korisničko iskustvo u skladu sa njihovim poslovnim potrebama i dinamikom industrije koja se neprestano razvija. MasterPass usluga odražava ovu savremenu osetljivost prema agnostičnom dizajnu, ali koristi snagu koju samo globalna mreža može da osigura“, rekla je Patricija Hjuit, direktorka u Debit Advisory Services sektoru u kompaniji Merkator Advisory Group.

Trgovci i finansijske institucije prihvataju MasterPass

Od uvođenja PayPass Wallet usluge u maju 2012. godine, trgovci i finansijske institucije širom sveta nastavljaju da pružaju podršku kompaniji MasterCard i njenoj strategiji za digitalna plaćanja. Sa današnjim saopštenjem, trgovci, banke-izdavaoci kartica i partneri koji rade sa kompanijom MasterCard na podršci lansiranju MasterPass usluge uključuju:

  • Finansijske institucije: BBVA Bank, BMO, BNLPOSitivitz, BNL Italz, BNP Paribas Fortis belgium, Banco Sabadell, Banca Sella, Citi, Comonwealth Bank, Deutsche Bank Italy, EMS, EnterCard, EURO 6000, Fifth Third, Handelsbanken, Santander, SEB Kort Bank AB, SIA, Swedbank, TMG Financial Services, UniCredit i Westpac.
  • Trgovci: AHL, American Airlines, Argos, Barnes & Noble, Boots, Grocery Gateway, Harvey norman, Hikingboots.com, JB Hi-Fi, LogiTRAVEL, Mediamarket Spa Italy, MLB.com, Park Avenue Coffee, Roses Only Group, Runningshoes.com, Vodafone Italy i Wintercheck Factory. Osim ovih trgovaca, MasterPas ugluga će biti dostupna kod više of 3.800 trgovaca kroz našu saradnju sa pružaocima usluga i platnim kanalima.
  • Tehnološki partneri: Adyen, Buckaroo, Cardinal Commerce, Cart32, CO-OP Financial Services, DataCash, ICBA Bancard inc., Merchant Warrior, mFoundry, Moneris, OPENTECH.com, PayCorp Holdings, PSCU, Reply, SIA, The Members Group, Usablenet i VeriFone Systems, Inc.

Šta partneri kažu?

  • „Mi shvatamo stratešku važnost postizanja pravog, globalnog umrežavanja u prihvatanju, bezbednosti i jednostavnosti među svim platnim kanalima, uključujući i digitalne. MasterPass usluga nam omogućava da našim klijentima, vlasnicima kartica i trgovcima, ponudimo konkurentna rešenja u oblasti elektronske trgovine, i sjajnu osnovu za nova iskustva prilikom kupovine u radnjama. Santander banka deli viziju kompanije MasterCard o budućnosti digitalnog plaćanja i svetu bez gotovine, i radujemo se širenju pogodnosti koje MasterPass usluga nudi na dodatna tržišta na kojima poslujemo, uz globalno širenje u bliskoj budućnosti“,Havijer Heraiz, Direktor za inovacije u plaćanjima u kompaniji Santander Cards.
  • „Kao lider u digitalnoj trgovini, želja nam je da predvodimo u uvođenju novih načina na koje klijenti mogu da kupuju sa nama. Kako potrošači brzo menjaju različite metode za kupovinu, bilo putem interneta, mobilnih telefona ili u fizičkim radnjama, MasterPass usluga će nam u dogledno vreme omogućiti da našim klijentima pružimo jednostavan, brži i siguran način kupovine“, Džon Volden, Direktor u kompaniji Argos.

Leave a Reply