E-servisi

Matić otvorila digitalne kabinete u osnovnim školama u Šumadiji

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić otvorila je danas digitalne kabinete u OŠ „Svetolik Ranković“ u Aranđelovcu, OŠ „Heroj Ivan Muker“ u Smederevskoj Palanci, OŠ „Svetozar Marković“ u Lapovu i OŠ „Sveti Sava“ u Batočini.

Otvaranjem novih kabineta uspešno se realizuje završna faza programa “Digitalna škola” koji Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo sprovodi sa ciljem da đaci u Srbiji imaju iste uslove za obrazovanje kao njihovi vršnjaci u Evropskoj uniji.

U savremenim digitalnim kabinetima učenici će moći da prate sve nastavne predmete na inovativan i interaktivan način, čime se bitno utiče na razvoj informacionog društva, navodi se u saopštenju Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

One thought on “Matić otvorila digitalne kabinete u osnovnim školama u Šumadiji

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Ako ministarka Matic nastavi da se bavi samo otvaranjem “digitalnih” kabineta u osnovnim skolama sirom Srbije, nece skoro u njenom ministarstvu da prorade inspektori elektronskih komunikacija. A cekaju ih toliki poslovi i zadaci na terenu, od dana stupanja na snagu Zakona o elektronskim komunikacijama, 8. jula 2010. godine. Cini mi se da je ova otvaranja trebalo prepustiti lokalnoj samoupravi, jer ukljucivanju jednog ili vise komjutera na mrezu nije trebalo davati toliki javni znacaj u danasnje vreme.

Leave a Reply