E-servisi

Microsoft i Srbija: Ugovor o transformaciji obrazovanja – „ETA“

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić i direktor kompanije Microsoft za Srbiju i Crnu Goru Željko Vujinović u petak, 12. decembra ceremonijalno su potpisali Ugovor o transformaciji obrazovanja – „ETA“ (Education Transformation Agreement).

ETA ugovorom predviđeno je da nastavnici i škole u Srbiji mogu biti ravnopravni učesnici svetskih Microsoft programa kroz koje su im dostupne besplatne obuke za korišćenje IKT-a u obrazovanju, razmena lekcija i ideja za nastavnike, kao i saradnja naših škola sa drugim obrazovnim institucijama u svetu.

Ugovor takođe predviđa da škole u Srbiji besplatno koriste Office 365 uslugu za nastavnike i učenike.

Cilj ugovora, koji nema finansijsku komponentu, je unapređenje saradnje u oblasti osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja i ujedno je dokaz posvećene saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa kompanijomMicrosoft.

„Kompanija Microsofti njen Razvojni centar pravi su primer da se u Srbiji zahvaljujući domaćem znanju i obrazovanju mogu razvijati sofisticirani proizvodi koji se potom koriste u čitavom svetu. Saradnja sa ovom kompanijom u oblasti obrazovanja i ugovor koji danas potpisujemo, za nas su veoma značajni jer će učenicima pomoći da steknu veštine iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija preko potrebnih na tržištu rada“, rekao je ministar Verbić povodom potpisivanja ETA ugovora.

Microsoft sarađuje sa svim relevantnim institucijama, kako bi podržao programe i inicijative koje uvode tehnologiju u učionice i u ruke učenika, i koje pružaju podršku nastavnicima i školama u korišćenju tehnologija. Microsoft u Srbiji organizuje razne programe podrške obrazovanju, ulaganja u mlade talentovane ljude kako bi im se omogućilo da se intelektualno i profesionalno razvijaju u svojoj zemlji“ izjavio je Željko Vujinović, direktor kompanije Microsoft za Srbiju i Crnu Goru.

Leave a Reply