E-servisi

Ministar trgovine na CeBIT-u

Ministar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je danas da su firme iz Nemačke izrazile interesovanje za investiranje u Srbiju.

Milosavljević je u izjavi za agenciju Tanjug naveo da je u Privrednoj komori Hanovera danas održan sastanak predstavnika približno 50 kompanija iz Donje Saksonije, koja je među pet najrazvijenijih i najmoćnijih regija u Nemačkoj, i 20 firmi iz Srbije.

On je rekao da su predstavnici nemačkih kompanija tom prilikom pokazali interesovanje za ulaganje u industriju automobilskih delova u Srbiji, odnosno u sve one programe koji će pratiti “Fijat”, ali i druge proizvođače automobila koji traže kvalitetnu, a jeftiniju proizvodnju.

Interesovanja ima i za sektor agrara, pre svega za kupovinu smrznutog i konzervisanog voća i povrća iz Srbije, objasnio je ministar i dodao da jedna kompanija koja se bavi proizvodnjom poljoprivrednih mašina razmatra mogućnost da premesti deo svog proizvodnog programa u našu zemlju.

Nemačka je, kako je podsetio, jedan od najvećih investitora sa više od milijardu i po evra direktnih ulaganja u prethodnih osam godina, pri čemu su velike firme iz te zemlje već prisutne u našoj zemlji, poput “Štade” u farmaceutskoj industriji, “Metroa” u trgovini, “Mesera”, “Simensa” i mnogih drugih.

Milosavljević je rekao da je u Hanoveru danas otvoren najveći evropski sajam informacionih tehnologija (CEBIT) na kojem učestvuje i sedam srpskih firmi.

Leave a Reply