E-servisi

Ministarka podržala humanitarnu akciju

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić podržala je humanitarnu akciju dodele novogodišnjih paketića Domu za decu ometenu u razvoju iz Sremčice koju treću godinu zaredom organizuje Asocijacija motociklista Srbije – BJ Bikers. Humanitarna akcija Moto Deda Mraz organizovana je u subotu, 26. decembra na Platou ispred Narodne skupštine.

Tom prilikom su motorizovani Deda Mrazevi, članovi Asocijacije motociklista Srbije – BJ Bikers odvezli prikupljene paketiće u Dom za decu ometenu u razvoju u Sremčici gde su mališanima priredili predstavu, doneli poklone i družili se sa njima. Akcija je organizovana uz podršku Udruženja poslovnih žena koje su za ovu priliku obezbedile 300 poklon paketića.

Udruženje poslovnih žena iniciralo je uključivanje i dece bez smetnji u razvoju koja su svoje lepe i očuvane igračke donela i ubacila u džakove Deda Mrazeva kao njihov mali ali dragocen doprinos ovoj akciji. Kroz ovakvo angažovanje se zdrava deca koja imaju mogućnosti, edukuju i vaspitavaju da razviju solidarnost, humanost i svest o tome koliko je važno pomoći svojim ugroženim vršnjacima. Udruženje poslovnih žena će i dalje sarađivati sa Asocijacijom motociklista Srbije kroz slične akcije.

Ministarka Jasna Matić je izjavila da je ova humanitarna akcija veoma važna, jer skreće pažnju javnosti na to da deca ometena u razvoju jesu deo svakodnevnog života svih nas, i da svi treba da im pružimo podršku kako bi mogli da vode aktivan i produktivan život. Ministarka je tom prilikom rekla da će Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, i ona lično i ubuduće podržavati ovakve i slične akcije, koje imaju za cilj pomoć najugroženijim i najosetljivijim članovima našeg društva.

Leave a Reply