E-servisi

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo sastala se sa članom Gradskog veća Beograda

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić primila je Miroslava Čučkovića člana Gradskog veća, koji je ovom posetom pružio podršku u naporima koje je ministarstvo, u proteklih dve godine, uložilo na renoviranje zgrade na Kosančićevom Vencu. Podsetimo, ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo ranije je bilo smešteno na četiri lokacije i dodeljena im je zgrada u Pariskoj 7, koja je bila u izuzetno lošem stanju tako da je čak stabilnost zgrade bila ugrožena. Unutrašnjost i spoljašnjost zgrade su ostali isti kao i ranije, s obzirom da je zgrada pod zaštitom države kao spomenik kulture.

Sređeni su fasada, potporni zid, unutrašnji zidovi, prozori, parket i krov koji je prokišnjavao.
Rezultat toga je da je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo sada na jednoj adresi, što dovodi do efikasnijeg i lakšeg funkcionisanja ove institucije, a zgrada koja je propadala, danas predstavlja ponos ovog dela grada.
Miroslav Čučković, kao član Gradskog veća Beograda, od samog dolaska na ovu funkciju zalaže se da državne institucije srede fasade svojih objekata i na taj način daju dobar primer brige o spoljašnjem izgledu srpske prestonice.

“Mi imamo preko sto institucija iz republičke nadležnosti koje egzistiraju prosto na teritoriji grada. Mi smo svima njima napisali pismo i suštinski neko od njih planira i budžetira to već za narednu godinu. Oni koji ne mogu to sami, potrudićemo se da im grad pomogne i suština jeste da u centralnim gradskim ulicama, u najlepšim gradskim ulicama, to izgleda na ovako lep način kao što je ova danas.”

Pozivu se prvo odazvalo Ministarstvo za telekomunikacije, koje je obnovilo fasadu stare zgrade u Pariskoj.

“Moje ministarstvo se sa zadovoljstvom odazvalo inicijativi grada. Mislim da Beograd treba da izgleda i lepše i čistije i belje kao što mu ime kaže i da se možda ugledamo i na Pariz gde je obavezno da se fasade održavaju i da se svakih deset godina kreče. Zato apeluje na sve državne institucije da resorne zgrade ulepšaju na zadovoljstvo svih Beograđana, ali i svih onih koji posećuju srpsku prestonicu.” – izjavila je ministarka Jasna Matić.

Leave a Reply