E-servisi

MTID na Evropskom forumu lidera u vladinom sektoru

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, učestvovaće na evropskom forumu lidera u vladinom sektoru, koji organizuje kompanija Microsoft u Londonu od 3.11.2010. do 4.11.2010. godine. Ministarka Matić će na ovom forumu, u prisustvu komesarke za Digitalnu Agendu gospođe Neli Kruz, održati prezentaciju iz oblasti konkurentnosti i predstaviti Digitalnu agendu Srbije kao i projekat Digitalna škola. Ministarka Jasna Matić je prvi predstavnik Srbije koji će imati priliku da se sastane sa izvršnim direktorom kompanije Microsoft Stivom Balmerom (Steve Ballmer) i porazgovara o budućoj saradnji Republike Srbije i ove svetske kompanije.

Tema ovogodišnjeg foruma je „Građenje pametne, održive i inkluzivne Evrope – EU 2020 u akciji“, koja će tražiti načine da Evropljani dostignu konkurentnost kako bi izgradili održivu evropsku budućnost. Evropski forum lidera okuplja predstavnike vlada kako bi razmenili iskustva i diskutovali o zakonima i problemima za njihovu primenu, u cilju dostizanja održivog ekonomskog razvoja.

Cilj foruma je, takođe, da se ispita uloga koju IKT pruža u postizanju uspeha u ovoj oblasti. Ideja foruma je da se poboljša saradnja između država i podstaknu rešenja koja imaju pozitivan uticaj na evropske vlade i njihovu međusobnu saradnju i time pruži podrška u primeni ovih rešenja kako bi bila od koristi građanima i privredi.

Saopštenje za medije, biće poslato odmah posle sastanka i izlaganja ministarke Jasne Matić.

Leave a Reply