E-servisi

Nabavljena oprema za uvođenje elektronske uprave (e-uprave) u Srbiji

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Milan Marković potvrdio je danas da je nabavljena oprema za uvođenje... 

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Milan Marković potvrdio je danas da je nabavljena oprema za uvođenje elektronske uprave (e-uprave) u Srbiji.

Marković je na konferenciji “Razvoj elektronske uprave u Republici Srbiji” istakao da vrednost opreme iznosi 2,5 miliona evra, i dodao da je ona testirana i instalirana, dok će lokalnim samoupravama biti na raspolaganju kada se utvrdi procedura njenog korišćenja.

On je napomenuo da je preduzet niz mera za uvođenje e-uprave, kojom se povećava efikasnost rada u državnim organima i unapređuje komunikacija sa građanima i privrednim subjektima.

linkovi Nabavljena oprema za uvođenje elektronske uprave (e uprave) u Srbiji

Ministar je naveo da je već uveden sistem za obradu i čuvanje drugog primerka matičnih knjiga građana, kao i za razvoj jedinstvenog biračkog spiska.

Konferenciju je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, u saradnji sa Ministarstvom kulture, informisanja i informacionog društva i Delegacijom Evropske unije u Srbiji, u okviru programa IPA 2010, koji je počeo u ferbuaru 2011. godine i planirano je da traje 18 meseci.

Glavni cilj projekta “Podrška razvoju e-uprave u Srbiji” jeste uspostavljanje nekih od elemenata infrastrukture e-uprave u skladu sa standardima EU u oblasti zaštite podataka, uz podsticanje efikasnosti i transparentnosti javne uprave.

Ključne reči
« prethodni članak
naredni članak »
Sveže vesti u vašem e-sandučetu

Prijavite se kako bi ste potpuno besplatno primili najsvežije vesti sa domaće i globalne IT scene! Svako jutro, na vaš e-mail stizaće sve novosti objavljene u Personal magazinu.

Komentari

Imate komentar na ovaj zapis?
XHTML: Za formatiranje komentara možete koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>