E-servisi

Nastavak akcije: edukacij@! Znati dati!

U OŠ „Branko Radičević” u Boru je 12. marta svečano otvorena internet učionica koju je Telekom Srbija u okviru akcije „edukacij@! Znati dati!” opremio besplatnim internet priključkom i sa 10 računara.

Opremanje internet učionice u OŠ „Branko Radičević” deo je akcije „edukacij@! Znati dati!” u okviru koje je Telekom do sada uveo internet i obezbedio 50 računara za osnovne škole ”Kralj Aleksandar I” u Gornjem Milanovcu, „Bora Stanković“ na Banjici, „Starina Novak“ u Beogradu i srednju školu „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi.

Za Telekom Srbija doniranje računara OŠ „Branko Radičević“ u okviru akcije e-dukacij@ predstavlja nastavak procesa opremanja internet učionica, s obzirom da smo i ranjie donirali racunare skolama. Ipak, imajući u vidu široke razmere ove akcije, odnosno činjenicu da bi trebalo opremiti internet učionice u svim osnovnim i srednjim školama širom Srbije, pozivamo i druge kompanije, mala i srednja preduzeća da nam se pridruže u obezbedjivanju računara deci. Verujemo da će ta podrška biti snažna, s obzirom da nam se gotovo svakoga dana javi nova kompanija koja želi da učestvuje u akciji, očigledno prepoznajući njen značaj za društvo “- rekla je Milica Amidžić, direktor PR sektora Telekoma Srbija a.d.

Miloš Matić, direktor OŠ “Branko Radičević, tom prilikom izjavio je: „Želim da se zahvalim Telekomu Srbija koji je našu internet učionicu opremio internet priključkom i računarima. Zahvaljujući donaciji deca će moći da pohađaju nastavu u adekvatnim uslovima, a nastavni sadržaji će biti obogaćeni.“ .

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija već je uveo internet i umrežio preko 940 škola širom Srbije!

Posle potpisivanja protokola o uvodjenju interneta, Telekom Srbija je uz podršku Minstarstva prosvete i Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo pokrenuo akciju „edukacij@! Znati dati!” čiji je cilj da se, pored uvođenja interneta, škole opreme računarima. Slogan akcije je Znati dati!, a podrazumeva apel svim kompanijama u Srbiji da se priključe Telekomu Srbija u e-dukaciji i opreme internet učionice.

Leave a Reply