E-servisi

Nastavak saradnje Ministarstva prosvete i “Majkrosofta”

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović potpisao je danas Memorandum o razumevanju sa predstavnicima korporacije “Majkrosoft” koji podrazumeva bolji pristup i korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija u osnovnim i srednjim školama.


Nils Soelberg, Žarko Obradović i Vladan Živanović

Pomenuti memorandum Obradović je potpisao sa potpredsednikom Majkrosoft korporacije za teritorije Evrope, Srednjeg istoka i Afrike Nilsom Soelbergom i sa generalnim direktorom “Majkrosoft softver” d.o.o. Vladanom Živanovićem.

Obradović je na konferenciji za novinare, održanoj nakon potpisivanja ovog memoranduma, naveo da je na taj način nastavljena saradnja Ministarstva prosvete i “Majkrosofta”, koja je započeta krajem 2001. godine kroz Program “Partneri u učenju”.

On je istakao da će kroz taj program, koji će trajati do 2013. godine, škole, obrazovni kadar i učenici biti podsticani na to da korisno primenjuju informaciono-komunikacione tehnologije u učenju i podučavanju, da steknu stručno znanje i da što veći broj učenika koristi prednosti računara.

Leave a Reply