E-servisi

Neophodno obezbediti više sredstava za ulaganje u informacione tehnologije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je juče da Srbija nema dovoljno inženjera i preduzeća iz oblasti informacionih tehnologija i da je potrebno obezbediti više sredstava za ulaganja u toj oblasti.

Đelić je nakon javne rasprave o Nacrtu strategije naučnog i tehnološkog razvoja, koja je održana u Palati Srbije, rekao u izjavi za agenciju Tanjug da je ideja da se izdvajanjima iz budžeta Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, javnih preduzeća i privrede obezbedi dobra baza za razvoj domaće industrije u tom domenu, koja će postepeno osvajati regionalna i šira tržišta.

On je ukazao na to da Srbija ima dobre počete pozicije u oblasti telekomunikacione opreme i ugrađenih elektronskih sistema i napomenuo da zemlja ne može biti uspešna i moderna ukoliko nema razvijenu informacionu tehnologiju.

Prema njegovim rečima, finansiranjem iz državnih i privatnih, domaćih i stranih sredstava, može se omogućiti poslovanje preduzeća koja će biti u stanju da sama osvoje veći deo tržišta.

Leave a Reply