E-servisi

Nove informacione tehnologije za poboljšanje usluga MUP-a

Zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je danas da je saradnja Srbije i Kine na zavidnom nivou, uz ocenu da postoji mogućnost za unapređenje međusobnih odnosa.

Dačić je na otvaranju izložbe opreme telekomunikacione tehnologije “Huawei Demo Truck Roadshow”, ispred hale Belekspo centra, izrazio zadovoljstvo činjenicom da ta kompanija, kao lider na svetskom tržištu komunikacija, učestvuje na tržištu Srbije sa informacionim i komunikacionim tehnologijama.

On je naveo da je u novembru 2011. godine potpisan Memorandum o saradnji između MUP-a Srbije i pomenute kompanije, kao i da su zajednički organizovane i radionice o uvođenju broja za vanredne situacije – sistema 112.

Prema njegovim rečima, potreba za novim poslovnim modelima bazirana na informacionim i komunikacionim tehnologijama za poboljšanje usluga MUP-a dovela je do saradnje između ministarstva i ove kompanije.

Dačić je istakao da je “Huavei” donirao i kompjutersku opremu školama u Srbiji, čime je potvrđena dugoročna saradnja dveju zemalja.

Potpredsednik kineske kompanije “Huavei” za centralnoistočnu i severnu Evropu Alan Guo naglasio je da je ta kompanija poslednjih godina svoja rešenja usmerila ka malom i srednjem biznisu, u odnosu na raniju posvećenost telekomunikacijama.

“Huavei” omogućava rešenja za mala i srednja preduzeća, transportnu industriju, kao i internet provajderstvo i brojne državne institucije, naglasio je Guo.

On je saopštio da će u narednoj dekadi rad kompanije iz komunikacionih biti usmeren na informacione tehnologije.

Na današnjoj izložbi predstavljena su najnovija rešenja kineske kompanije “Huavei” među kojima su mrežna infrastruktura, terminalna oprema, aplikacije, kao i mobilni telefoni.

Leave a Reply