E-servisi

Novi SMS servis iz Republičkog geodetskog zavoda

Republički geodetski zavod omogućio je svim građanima koji podnesu zahtev službi za katastar nepokretnosti, da putem SMS poruke dobiju informacije o završenom predmetu. Ova usluga omogućena je svim korisnicima u deset gradskih opština u Beogradu i još tri grada u Srbiji, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Servis pružanja usluga putem SMS omogućen je u svim mrežama mobilne telefonije u zemlji, a za građane su ove poruke potpuno besplatne.

Za pružanje ovakve usluge potrebna je saglasnost korisnika da želi da putem poruke bude obavešten o završetku svog predmeta, a jedino što treba da uradi je da ostavi broj mobilnog telefona službenicima u katastru nepokretnosti gde podnose zahteve. Građani sa teritorije Beograda (Opština Stari grad, Vračar, Palilula, Zvezdara), koji su podneli zahteve i zatražili ovu uslugu biće obavešteni sledećim sadržajem poruke:

Vaš zahtev je rešen, dokumenta možete preuzeti na šalteru Službe za katastar nepokretnosti Beograd 1 u Ulici 27. marta br. 43-45, svakog radnog dana 7:30 – 15 :30 časova“.

– U želji da građani na brži i jednostavniji način budu usluženi, Republički geodetski zavod omogućio im je elektronski pristup odgovarajućim podacima iz katastra nepokretnosti. Cilj uvođenja ove usluge je da unapredi komunikaciju sa građanima Srbije i time pomogne smanjenju dolazaka građana na šaltere RGZ-a, a i time i nepotrebno stvaranje gužvi – istakao je Nenad Tesla, direktor Republičkog geodetskog zavoda. Zajedničkim projektom Republičkog geodetskog zavoda i Javnog preduzeća PTT Pošta Srbije, građanima je omogućena prva usluga, SMS servis, početkom juna 2010.

Leave a Reply