E-servisi

Novo merno vozilo ETV, donacija ITU

Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) nedavno je ETV-u donirala terensko merno vozilo marke Mahidra Goa 2.2crdi, a u skladu sa Rezolucijom ITU 126 iz Gvandalahare. U narednom periodu, vozilo će biti opremljeno svim neophodnim DVB-T2 mernim uređajima: analizatorom spektra, meračem polja, računarom za obradu i prikaz podataka i mernom antenom sa teleskopskim stubom.

Na taj način uskoro će moći da se vrše sva potrebna statična merenja i analize prijema i kvaliteta signala kako digitalnog (prve i druge generacije), tako i analognog (TV i radio signala), čime se upotpunjuju mobilna merenja već postojećeg vozila ETV-a.

One thought on “Novo merno vozilo ETV, donacija ITU

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Pazljivo sam procitao gore navedeni tekst. Shvatio sam da ce tek u narednom periodu ovo vozilo biti opremljeno sa svim neophodnim DVB-T2 mernim uređajima: analizatorom spektra, meračem polja, računarom za obradu i prikaz podataka i mernom antenom sa teleskopskim stubom. Nisam shvatio o kakvim se to digitalnim signalima prve i druge generacije radi.

    Zao mi je sto je propustena i ova prilika da se obaveste clanove javnosti, koji redovno placaju RTV pretplatu i koji imaju ustavno pravo da istinito, potpuno i blagovremeno budu obavestavani o pitanjima od javnog znacaja, o dosadasnjim, preliminarnim rezultatima testiranja emitovanja digitalnog TV signala u Inicijalnoj mrezi.

Leave a Reply