E-servisi

Održan prijem za osvajače medalja na olimpijadama iz matematike, fizike i informatike

Pomoćnik ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Klašnja uručila je danas u Palati Vlade Srbije nagrade učenicima Matematičke i Računarske gimnazije iz Beograda i gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada koji su osvojili medalje na olimpijadama iz matematike, fizike i informatike tokom prethodne takmičarske godine.

Klašnja je ukazala na to da je Ministarstvo pokrenulo “Centar za karijerno vođenje mladih talenata” s ciljem da pomogne studentima i drugim zainteresovanim osobama da dobiju informacije o mogućnosti zaposlenja, stanju na tržištu rada, savetovanju prilikom izbora fakulteta i radnog mesta.

Ona je uputila poziv mladim talentima da posete lokalne kancelarije za mlade i da se uključe u njihov rad kako bi dobili što više korisnih informacija i stručnu pomoć za svoj dalji razvoj.

Generalni sekretar Srpske akademije nauka i umetnosti Nikola Stefanović čestitao je mladim talentima na ostvarenom uspehu, i naveo da svaki uspeh pojedinca doprinosi uspehu celog društva.

Stefanović je ukazao na to da kroz rad svaki pojedinac može etički i moralno unaprediti i sebe i društvo u celini, i doprineti tome da poredak stvari bude bolji nego što jeste.

Učenicima koji su osvojili medalje uručeni su 3G modemi, poklon kompanije “Telenor”.

Leave a Reply