E-servisi

Održana radionica “IKT za otvorenu upravu”

POčetkom ovog meseca uspešno je održana radionica “IKT za otvorenu upravu” koju je organizovala Uprava za Digitalnu agendu u saradnji sa Belgijskom Federalnom Javnom Službom za IKT – “ FEDICT” u okviru programa “Belgijski e-lideri bez granica”. Radionicu su otvorili državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić, belgijski ambasador Alain Kundycki i predsednik upravnog odbora FEDICT-a Jan Deprest.


Tema radionice bila je razmena iskustava u 5 oblasti u razvoju e-uprave: interoperabilnost javnog sektora, e-servisi, e-identitet, e-zakonodavstvo i IKT ljudski resursi u javnom sektoru. Eksperti  iz Belgije:  Jan Deprest, Walter Van Assche, Frank Leyman, Jan Valcke, Jos Dumortier, su u prvom delu Radionice prezentovali svoja iskustva u implementaciji pomenutih oblasti u e-upravi. Drugi deo Radionice bila je interaktivna diskusija, u 5 okruglih stolova, između belgijskih eksperata iz javnog i privrednog sektora Srbije zaduženih za razvoj i implementaciju e-uprave u Srbiji.

Završnim koktelom, koji je u znaku dobre saradnje, upriličio belgijski ambasador Alain Kundycki, zvanično je zatvorena Radionica “IKT za otvorenu upravu”, a veliko interesovanje za Belgijsko iskustvo u oblasti e-uprave otvorilo je put za buduću saradnju.

 

Prezentacije sa radionice kao i prezentacije firmi iz belgijske privrede čiji su predstavnici prisustvovali radionici mogu se pogledati ovde.

Leave a Reply