E-servisi

Otvorena četiri digitalna kabineta u Subotici u okviru programa “Digitalna škola”

Državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić posetila je danas OŠ „Matija Gubec“ u mestima Ljutovo i Gornji Tavankut, OŠ „ Matko Vuković“ i osnovnu školu „Majšanski put“ u Subotici u kojima je otvorila četiri digitalna kabineta, u okviru programa „Digitalna škola“.

Tom prilikom, Jasna Matić je izrazila veliko zadovoljstvo što će deca kroz rad u novim kabinetima moći da steknu znanja i veštine o informacionim tehnologijama koje će im omogućiti da ravnopravno konkurišu na tržištu rada sa svojim vršnjacima iz celog sveta.

Otvorena četiri digitalna kabineta u Subotici u okviru programa Digitalna škola

„Program „Digitalna škola“ predstavlja veliki pomak u obrazovanju, koji omogućava deci da u novim kabinetima pohađaju ne samo nastavu informatike, već i ostale predmete, a kroz takav metod rada, nastava će im biti zanimljivija i interaktivnija. Takođe, proces digitalizacije društva veoma je važan za građane, a ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje od ključnog je značaja, jer upravo oni predstavljaju buduće informatičko društvo“- izjavila je Jasna Matić.

Da podsetimo, programom „Digitalna škola“ je obuhvaćeno opremanje 2910 školskih objekata najsavremenijom računarskom opremom na teritoriji Republike Srbije. Do sada je kabinete dobilo 853 školska objekta, a preko 300 školskih objekata koji se nalaze u manjim mestima je dobilo laptop računar i projektor. Sve škole će, kako je planirano, biti opremljene digitalnim kabinetima do kraja tekuće školske godine.

U Subotici je, od planiranih 30, do sada instalirano 20 digitalnih kabineta.

Otvorena četiri digitalna kabineta u Subotici u okviru programa Digitalna škola

 

 

Leave a Reply