E-servisi

PAKOM Grupa sprovodi program “Digitalna škola”

23. novembra 2010. godine u pres sali Vlade Republike Srbije, Jasna Matić, Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo, potpisala je ugovor vredan 1.207.734.836,58 din sa kompanijama koje će obezbediti računarsku opremu i softver za sprovođenje programa “Digitalna škola”. Jedna od kompanija potpisnica je i PAKOM Grupa.

Ovaj projekat ima za cilj da svaka škola u Srbiji dobije moderno opremljen računarski kabinet koji će svim đacima omogućiti pristup računarima i internetu, u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Na konferenciji za štampu pored Ministra, govorili su i Milan Janković, direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije, Dejan Pavlović, generalni direktor PAKOM Grupe, Veselin Jevrosimović, predsednik Comtrade Grupe, Filip Srećković, direktor za razvoj tržišta u kompaniji Informatika, Goran Đaković, direktor kompanije Saga i Pjerpaolo Taljente, predstavnik kompanije MICROSOFT.

U svom obraćanju, generalni direktor PAKOM Grupe, Dejan Pavlović izjavio je sledeće:
“Učešće na ovom projektu za PAKOM Grupu u prvom redu predstavlja izuzetnu čast i ujedno veliku obavezu. Aktivnije učestvovanje države u procesu digitalizacije društva je krupan korak za Srbiju i sve njene građane, a u prvom redu za mlade koji su svakako nosioci informatičkog društva. Odgajanje mladih u smeru stvaranja novih stručnjaka za softver i nove tehnologije je i strateška opredeljenost PAKOM Grupe.

Osnivanjem digitalnih učionica u osnovnim školama širom Srbije, postavljaju se temelji na kojima će mladi sicati potrebna znanja i veštine. Naročito nam je drago šte će se ovim projektom poboljšati uslovi školovanja tamo gde je najpotrebnije- u malim i nerazvijenim sredinama, van velikih gradskih centara, pogotovo u unutrašnjosti Srbije.
S obzirom na svoju prirodnu poziciju, jer je PAKOM lider u novim tehnologijama na Jugu Srbije, stalno smo podržavali koncept ravnomernog regionalnog razvoja, a on je u potpunosti implementiran u projekat “Digitalna škola”.

Smatramo da narednii koraci treba da budu usmereni prema srednjiškolskoj i akademskoj omladini, kako bi naša zemlja u bliskoj budućnosti postala relevantan faktor u oblasti informatičkih tehnologija. Dakle, računamo da ćemo ovim projektom postaviti izuzetno dobre temelje,ali da svi zajedno moramo nastaviti da radimo da bi smo za našu decu izgradili bolju budućnost, koja se, ubeđeni smo, zasniva najpre na znanju.”

One thought on “PAKOM Grupa sprovodi program “Digitalna škola”

  1. Dejan R. Popovic, dip. inz.

    Na ovoj konferenciji Dejan Pavlovic izjavio je, izmedju ostalog, i sledece: “Aktivnije ucestvovanje drzave u DIGITALNOM DRUSTVU je krupan korak za Srbiju, a u prvom redu za mlade koji su svakako nosioci INFORMATICKOG DRUSTVA.” Ove reci moga imenjaka ostavile su me u dilemi da li je ovo drustvo “digitalno drustvo”, “informaciono drustvo” (kao sto nas u to ubedjuju UN i ITU) ili, samo, “drustvo”. Tako me je svojevremeno ostavio u dilemi i tzv. sinonim “globalna informaciona infrastruktura” (po Al Goru i ITU) za naziv “Internet”.

Leave a Reply