E-servisi

Pakom potpisao ugovor o saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja Srbije

Kompanija Pakom Grupa, jedan od informatičkih lidera u regionu, potpisala je ugovor sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, u cilju podsticanja otvaranja novih radnih mesta u okviru Pakom Informatičkog kompleksa.

Još u 2008. godini, u okviru svojih razvojnih planova, Pakom Grupa je otpočela izgradnju svoja 2 informatičko-poslovna kompleksa u Beogradu i Nišu, u kome je ovo ujedno i jedna od retkih pravih „greenfield“ investicija.

Ovi informatičko -poslovni centri će uz moderan poslovni prostor obuhvatiti i proizvodnju – fabriku računara, zatim distribuciju, centar za razvoj softvera i centar za edukaciju. Izgradnjom ovih informatičkih kompleksa posao će, uz postojećih 200 stručnjaka, dobiti i još više od 100 mladih i obrazovanih ljudi.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je ugovore sa ukupno 17 kompanija, četiri inostrane i 13 domaćih, koje će u Srbiju investirati ukupno 127,3 miliona evra, a iz budžeta će im biti dodeljenja sredstva za otvaranje 2.402 radna mesta.

Leave a Reply