E-servisi

Plaćanje računa na Qiwi elektronskim terminalima

Beograđani će od danas moći da račune za fiksne i mobilne telefone, komunalije, struju i republičke administrativne takse plate na više od 150 “kivi” (Qiwi) elektronskih terminala na lokacijama širom grada.
Prosečna uplata na tom aparatu traje 30 sekundi, a terminali se nalaze u objektima “Maksi Delezea”, Privredne banke Beograd, “Univereksporta”, u zgradama republičkih organa i na aerodromu “Nikola Tesla”. Generalni direktor “Kivi PPK” Dragan Ranković kazao je na konferenciji za novinare da je kompanija deo ruske “Kivi limitid grupe” (Qiwi Ltd Group), koja je lider u toj zemlji u oblasti elektronskih plaćanja putem platnih terminala. “Kivi’ trenutno ima više od 210.000 teminala i posluje u 16 zemalja širom sveta, “, rekao je on, napominjući da je ukupan godišnji obrt u 2010. godini bio veći od 13 milijardi dolara. Ranković je naveo da u Srbiji trenutno ima 150 “kivi” terminala, većinom u Beogradu, a plan je da aparati budu postavljeni i u drugim krajevima širom Srbije. “Planiramo da broj terminala do kraja ove godine povećamo na 300 do 500, a da do kraja 2013. mreža bude proširena sa novih 2.000 terminala na lokacijama od strateškog značaja”, kazao je on. Ranković je podvukao da je korišćenje “Kivi” terminala brz, lak i siguran način za plaćanje računa, 24 dana dnevno svakog dana u godini, bez čekanja u redovima.

Andrej Novikov, direktor za međunarodni razvoj “Kivi limitid grupe”, istakao je da ta grupa zauzima 45 odsto ukupnog tržišta u Rusiji, a ima 80 miliona jedinstvenih korisnika mesečno. Terminali se nalaze na mestima na kojiam je frekvencija kretanja ljudi visoka, kao što su supermarketi, aerodromi, šopsing molovi, hoteli, benzinske pumpe, kazao je Novikov, ukazujući i da je već “targetirano” 40 zemalja za buduću ekspanziju “Kivija”. On je napomenuo i da se ta grupa, koja je na tržištu Srbije prisutna godinu dana, za našu zemlju odlučila zbog istorijskih veza Srbije i Rusije, kao i sličnog mentaliteta i rutinskih navika dva naroda, što je i potvrđeno uspešnim poslovanjem “Kivija” kod nas.

One thought on “Plaćanje računa na Qiwi elektronskim terminalima

Leave a Reply