E-servisi

Poreska uprava spremna za prelazak na elektronske prijave poreza

U organizaciji Udruženja informatičke delatnosti Privredne komore Beograda održan je sastanak Predstavnika Poreske uprave sa velikim sistemima i institucijama, u vezi priprema za prelazak na elektronske prijave poreza i doprinosa od 1. januara 2014. godine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za Digitalnu Agendu Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, MUP-a, Vojske, Pošte Srbije, Narodne Banke Srbije, NIS-a, Poštanske Štedionice, Telekoma Srbije, PIO fonda, Beogradskih elektrana, svi izdavači kvalifikovanog elektronskog sertifikata (Mup, Halkom, Pošta, Privredna komora Srbije) i više IT kompanija.

Saša Dulić, pomoćnik direktora Poreske uprave za razvoj i računarsku podršku detaljno je pojasnio tehničke detalje i izvestio prisutne o realizaciji trenutno najvećeg IT projekta u Srbiji. On je potvrdio da će svi veliki sistemi imati poseban tretman i mogućnost pojedinačnih sastanaka sa Poreskom upravom. Privredna komora Beograda planira organizaciju više skupova na ovu temu, a otvoren je poseban sajt sa aktuelnaim informacijama www.poreskaprijava.rs

Leave a Reply