E-servisi

Portal eUprave i u Crnoj Gori

Crnogorsko Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije završilo je rad na projektu “Portal eUprave”. Radi se o izuzetno značajnom projektu, putem koga će građani Crne Gore i privredni subjekti na brz i jednostavan način ostvarivati svoja prava i obaveze u procesu komunikacije sa državnom upravom.

Korisnicima u Crnoj Gori od danas je dostupno dvanaest elektronskih usluga na Portalu eUprave. Portal eUprave predstavlja jedinstveno mesto na Internetu na kojem se nalaze sve elektronske javne usluge koje nude organi državne uprave. Podržana je elektronska identifikacija korisnika (građana i pravnih lica), informisanje, elektronska interakcija između korisnika i organa uprave, popunjavanje elektronskih formulara, elektronsko plaćanje taksi i dr.

Korisnici će takođe preko portala lako nalaziti tražene elektronske usluge, a organi uprave koji su razvili elektronske usluge na portalu dobijaju platformu za njihovu implementaciju. Cilj je da građani i pravna lica, umesto preko čekanja u redovima do šaltera, svoje potrebe za pojedinim informacijama i dokumentima obave sa bilo kog mesta preko interneta i portala eUprave. Takođe samim uvođenjem ePortala obezbediće se značajne uštede u radu državne uprave.

Leave a Reply