E-servisi

Predstavljen informacioni sistem Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja u Srbiji

IN2 je pred predstavnicima resornih ministarstava Vlade Republike Srbije, institucija obaveznog socijalnog osiguranja i drugih državnih institucija predstavila arhitekturu i funkcionalnosti rešenja informacionog sistema Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Reč je o najvećem IT projektu u Srbiji u 2012. godini koji se trenutno nalazi u fazi testiranja, dok se početak korišćenja sistema očekuje početkom ove godine. Posao je sredinom 2011. godine na tenderu dobio konzorcijum koji čine firme Saga, IN2, Soneco i Poslovna inteligencija kao podizvođač, a finansira se sredstvima iz kredita Svetske banke.

Posao IN2 Grupe u konzorcijumu je uvođenje standardnog rešenja Oracle Enterprise Taxation and Policy Management (ETPM) koje će biti centralno mesto za: jedinstvenu registraciju i čuvanje podataka o obveznicima osiguranja, osiguranicima, osiguranim licima; njihovim obavezama, pojedinačnim mesečnim i godišnjim uplatama doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje, obavezno zdravstveno osiguranje i osiguranje za slučaj nezaposlenosti.

Informacioni sistem treba da obezbedi bržu identifikaciju osiguranika s neuplaćenim doprinosima, smanji troškove administracije i poveća transparentnost sistema naplate i realizacije prava iz OSO. Korisnici će se na informacioni sistem prijavljivati preko Portala CR, a uz pomoć moćnog BI alata obavljaće se sveobuhvatne analize podataka i izveštavanja.

One thought on “Predstavljen informacioni sistem Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja u Srbiji

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Cisto sumnjam da ce se ustanovljavanjem ovog nformacionog sistema koji treba da obezbedi bržu identifikaciju osiguranika s neuplaćenim doprinosima, smanjenje troškova administracije i povećanje transparentnosti sistema naplate i realizaciju prava iz OSO, – poboljsati stanje u kasi fonda. Smanjenje troskova administracije znaci, ustvari, povecanje broja nezaposlenih administrativaca.

Leave a Reply