registracija-vozila
E-servisi

Produženje registracije vozila elektronskim putem iskoristilo više od 40 hiljada građana

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je uslugu produženja registracije vozila na ovlašćenim tehničkim pregledima elektronskim putem, preko portala eUprava, koja je omogućena u oktobru prošle godine, do danas iskoristilo 41.300 građana, vlasnika motornih vozila u Srbiji.

registracija-vozila

U saopštenju se navodi da je zahvaljujući ovom zajedničkom projektu Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva finansija i privrede, građanima omogućeno produženje registracije vozila elektronskim putem, bez odlaska u nadležnu policijsku stanicu, čime je povećano učešće informacionih tehnologija u svakodnevnoj komunikaciji stanovništva i državne administracije.

Takođe, od 19. februara ove godine, na portalu eUprava, usluga produženja registracije vozila elektronskim putem omogućena je i pravnim licima, vlasnicima motornih i priključnih vozila, pa su za mesec dana od puštanja usluge 772 pravna lica produžila registracije vozila elektronskim putem, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply