E-servisi

Projekat “Podrška razvoju eUprave”

Projekat “Podrška razvoju e-Uprave”, finansiran u okviru EU/IPA programa 2010, ima za cilj podršku reforme državne uprave u Republici Srbiji, u skladu sa zahtevima EU, putem jačanja interoperabilnosti i neophodne ljudske i tehničke osnove za obezbeđivanje efikasnih elektronskih servisa.

Projekat se sastoji od četiri komponente:

– Zakonodavne
– Infrastrukture e-Uprave
– Institucionalna i kapacitetna izgradnja
-Servisa e-Usluga

Projekat je započeo februara 2011. godine i trajaće 18 meseci. Trenutno je završena početna faza i započeo je proces implementacije.

Republički geodetski zavod, kao jedna od ključnih institucija, uključen je u projekat u okviru komponente Servisa e-Usluga po pitanju izdavanja građevinskih dozvola.

Cilj ove komponente je da se podstakne sprovođenje strategije o informacionom društvu kroz razvoj prioritetnih elektronskih javnih usluga. Štaviše, ova komponenta ima za cilj da podrži dalji razvoj osnovnih javnih usluga građana putem korišćenja e-uprave.

One thought on “Projekat “Podrška razvoju eUprave”

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Vec sam jednom rekao: nije e-uprava, vec je e-upravljanje. Premijer Mirko Cvetkovic, njegovi ministri i drugi drzavni funkcioneri i sluzbenici nisu e-ljudi, vec ljudi od krvi i mesa. O ovom pitanju ipak moraju biti upoznati i clanovi Vlade.

Leave a Reply