E-servisi

Prva elektronska sednica Vlade Srbije 11. juna

Prva elektronska sednica vlade, na kojoj uopšte neće biti korišćeni materijali na papiru, biće održana 11. juna, najavila je juče ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

Ministarka Matić je ocenila da će uvođenjem elektronske uprave biti povećana efikasnost rada državne administracije, smanjeni troškovi i skraćene birokratske procedure, biti postignuta veća transparentnost i smanjen prostor za korupciju. Predstavljajući projekat elektronske vlade, četvrtog dana manifestacije “Fabrika znanja” u ComTrade tehnološkom centru, Matićeva je rekla da se na sednicama Vlade Srbije događalo da su ministri dobijali gomilu papira visoku skoro pola metra i tešku skoro dva kilograma.

Od 11. juna to će biti istorija, jer će svi ministri dobijati materijale u elektronskom obliku na personalnim računarima i moći će da glasaju posredstvom elektronike“, rekla je Jasna Matić.

Ona je dodala da će projekat elektronske uprave biti dostupan i građanima i privredi, koji će moći posredstvom informatičkih tehnologija da dostavljaju svoje dopise vladi i ministrima. Paralelno sa uvođenjem elektronske vlade, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo radi na projektu uvođenja elektronske uprave po opštinama širom Srbije, rekla je ministarka Matić, i dodala da se taj projekat odvija od januara ove godine bez ikakvih problema.

U realizaciji projekta elektronske uprave i održavanja elektronskih sednica vlade učestvuju javna preduzeća Telekoma Srbija i PTT Srbija, a glavni izvođač je ComTrade.

Leave a Reply