E-servisi

Puštanje u rad sistema za automatizovano vođenje stečajeva i elektronsko izveštavanje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Majkl Harvi svečano će pustiti u rad sistem za automatizovano vođenje stečajeva i elektronsko izveštavanje (ERS) u ponedeljak, 21. septembra, u 15 časova, u Palati Vlade Srbije, Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz.

Sistem za automatizovano vođenje stečajeva i elektronsko izveštavanje je prvi i jedinstven informacioni sistem u ovom delu Evrope i namenjen je stečajnim upravnicima.

Ovaj sistem je rezultat zajedničkog rada Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, USAID-ovog programa za reformu stečajnog i izvršnog postupka (BES) i Centra za sprovođenje stečajnih postupaka Agencije za privatizaciju, a stvoren je u cilju unapređenja kvaliteta rada stečajnih upravnika, ali i ukupnog stečajnog sistema u Srbiji.

Sistem je od marta ove godine u fazi intenzivnog testiranja, a obuku za njegovo korišćenje, koja je trajala od maja do jula, uspešno je završilo približno 400 licenciranih stečajnih upravnika i njihovih asistenata.

Leave a Reply