1
E-servisi · Mobilni servisi

Samsung i Visa potpisali sporazum koji omogućava NFC beskontaktno plaćanje

Kompanije Samsung i Visa su u Barseloni na Svetskom mobilnom kongresu potpisali globalni sporazum u cilju promocije NFC tehnologije beskontaktnog plaćanja.

1

Globalna alijansa kompanije Visa sa Samsungom omogućiće korišćenje Visa Mobile Provisioning Service-a i omogućiti korisnicima beskontalno plaćanje putem svojih NFC mobilnih telefona korišćenjem Visa payWave mobilne aplikacije za plaćanje roba i usluga na Samsung uređajima koji podržavaju NFC standard. Ova alijansa će sigurno ohrabriti celu NFC industriiju, a posebno druge proizvođače mobilnih telefona koji planiraju lansiranje spostvenih NFC uređaja.

NFC tehnologija će doneti revoluciju u sferu mobilnog plaćanja. Postupak mobilnog plaćanja je vrlo jednostavan, telefon se zadnjom stranom nasloni na uređaj za naplatu i sve ostalo funkcioniše kao i kod tradicionalnog plaćanja provlačenjem kreditne kartice.

U skladu sa globalnim Samsung/Visa sporazumom, finansijske institucije koje počinju sa pružanjem NFC usluga mobilnog plaćanja moći će da koriste Visa mobilni sistem za proviziju kako bi sigurno preuzeli informacije sa računa korisnika Samsung telefona.

Leave a Reply