E-servisi

SAOP u Slovenačkom poslovnom klubu predstavio elektronsko poslovanje preduzećima u Srbiji

Preduzeće SAOP, vodeći proizvođač poslovnih programa za preduzeća i javne ustanove, je na 93. po redu susretu Slovenačkog poslovnog kluba u Srbiji predstavio svoje inovacije i pristupe za poboljšanje poslovanja upotrebom savremenih poslovnih informacionih rešenja. Sastanku su prisustvovali predstavnici slovenačkih preduzeća u Republici Srbiji, kao i Ambasador Republike Slovenije u Srbiji, magistar Franc But. Prisutni su se upoznali sa koristima savremenog elektronskog poslovanja, koja u preduzeća donose rešenja iCenter i miniMAX ali i barijerama i trendovima u upotrebi poslovnih informacionih sistema u Srbiji.

»U SAOP-u smo veoma zadovoljni, što su nas u svoje redove prihvatila najuspešnija slovenačka preduzeća u Srbiji. Moram se zahvaliti i ambasadoru, mag. Franciju Butu, sa kojim smo razmenili iskustva u pogledu sprovođenja poslovnih aktivnosti na srpskom tržištu«, rekla je Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Preduzeće SAOP koje je sa oba svoja poslovna programa, iCenter-om za velika i srednja preduzeća i miniMAX-om za manja preduzeća, ušlo na srpsko tržište septembra 2011., sa svojim dosadašnjim uspesima u Sloveniji i regionu ali i osvajanjem srpskog IT tržišta, učesnike skupa prijatno je iznenadilo. »Preduzeća u Srbiji se susreću sa brojnim preprekama u pogledu upotrebe poslovnih informacionih sistema a pre svega sa nedovoljnim poznavanjem njihovih koristi i prednosti kako kod najvišeg nivoa rukovodstva tako i kod krajnjih korisnika, neuređenošću i nestabilnošću poslovnog okruženja i sa hroničnim nedostatkom sredstava za investicije.«, naglasio je u okviru prezentacije SAOP-ovih rešenja Sandi Boršo, direktor prodaje i marketinga u SAOP-u.

SAOP je na srpskom tržištu već uspostavio celovit poslovni ekosistem, koji uključuje kćerinsko preduzeće i partnersku mrežu. Pored marketinga i prodaje, bavi se i unapređenjem poslovnih procesa, implementacijom rešenja kao i obukom korisnika i podrškom u njihovom radu. Preduzeće je za manje od pola godine prisutnosti na srpskom tržištu već pridobilo prve korisnike miniMAX-a i iCenter-a, pri čemu se miniMAX već koristi i kao nastavno sredstvo za obrazovanje na području e-računovodstva u Regionalnoj Privrednoj Komori Novi Sad i u još nekoliko obrazovnih institucija iz područja računovodstva i upravljanja poslovanjem. Kako je istakao Sandi Boršo, SAOP-ova rešenja su za srpska preduzeća posebno privlačna, jer su sa jedne strane prilagođena njihovim budžetima dok sa druge strane ostvaruju značajne uštede vremena, doprinose nominalnom snižavanju troškova poslovanja a takođe kroz raspoloživost ažurnih podataka i kvalitetnih informacija poboljšavaju donošenje poslovnih odluka kako na strateškom tako i na operativnom nivou i pomažu preduzećima u Srbiji pri uvođenju evropskih standarda.

Leave a Reply