E-servisi

Saradnja Narodne banke Srbije i ministarstava telekomunikacija i finansija na unapređivanju funkcionisanja portala e-Uprave

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije potpisali su Sporazum o saradnji kojim su se obavezali da unaprede funkcionisanje portala e-Uprave, koji predstavlja sistem na kome se nalaze informacije o uslugama državnih organa Republike Srbije namenjene građanima, privredi i državnoj administraciji i preko koga će građani moći direktno da pristupe određenim uslugama državne administracije. Sporazumom su definisane nadležnosti njegovih potpisnika u sprovođenju procesa plaćanja usluga preko ovog portala.

U okviru te saradnje, Narodna banka Srbije obezbediće podršku Ministarstvu finansija u integraciji sistema za plaćanje usluga na Internetu, tj. preko portala, DinaCard karticama.

Do sada su korisnici DinaCard kartica mogli da na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija plaćaju sve račune, uključujući takse i poreze. Filijale Uprave za trezor na Obilićevom vencu u Beogradu, Paliluli, Novom Beogradu, zatim u Nišu, Novom Sadu i Subotici već prihvataju DinaCard kartice, a u toku je instalacija nove usluge i u ostalim filijalama Uprave. Sve te usluge moći će od naredne godine da se obavljaju i preko pomenutog Internet portala.

Leave a Reply