srbija-bih
E-servisi

Saradnja Srbije i BiH u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Vladimir Božović i zamenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar založili su se danas za jačanje policijske saradnje dveju zemalja u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala.

Božović je naveo da susret sa Ćavarom predstavlja nastavak uspešne saradnje MUP-a Srbije i Ministarstva sigurnosti BiH, i izrazio zadovoljstvo zbog nivoa postignute bilateralne policijske saradnje dveju država.

srbija-bih

On je istakao da su teme razgovora bile dalje unapređenje saradnje i razmena znanja i iskustava u oblasti borbe protiv kriminala i korupcije, kao i to kako da u tehničkom smislu MUP Srbije prenese svoja znanja i iskustva Ministarstvu sigurnosti BiH, naročito po pitanju presretanja telekomunikacija određenih osumnjičenih lica.

Na tom planu mi imamo bolju zakonsku regulativu i više iskustva, napomenuo je Božović, koji je istovremeno pohvalio rad Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva sigurnosti BiH i njihove rezultate ostvarene u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koja je jedan od prioriteta i Vlade Srbije.

Državni sekretar MUP-a je istakao važnost saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i potrebu da se ta saradnja u budućnosti unapredi na svim nivoima.

Zamenik ministra sigurnosti BiH je izrazio zahvalnost Božoviću na gostoprimstvu, i naglasio da su u fokusu njegove posete Beogradu razgovori o daljoj međunarodnoj saradnji koja će se bazirati na mogućnosti da se presreće telekomunikacijski saobraćaj pokretnih meta u realnom vremenu.

Leave a Reply