E-servisi

Siemens opskrbljuje austrijsku upravu za pasoše biometrijskim sistemom za otiske prstiju

biometric-safe-boxSiemens IT Solutions and Services isporučiće upravi za pasoše u Austriji 900 skenera za snimanje i upravljanje digitalnim otiscima prstiju.

Od početka aprila svi psaoši izdati u Austriji, uz fotografiju na pasošu, dodatno imaju dva otiska prsta na sigurnosnom čipu. Siemens će osigurati potrebne softverske komponente.

Skeneri se koriste za izdavanje elektronskih pasoša u kancelarijama za izdavanje pasoša u Austriji (opštinske  i okružne uprave) te u ambasadama van Austrije. Od 28. juna 2009., sve zemlje članice Evropske unije moraju izdavati pasoše sa čipom koji sadrži biometrijske otiske prstiju.

Softversko rešenje iz Siemensa deo je porodice proizvoda Homeland Security Suite. Ono snima biometrijski otisak prsta, ocenjuje njegov kvalitet i čini ga dostupnim u obliku visokokvalitetne digitalne slike. Hardver koji se koristi je „ZF1 Modell Austria“ skener za jedan prst i dolazi od podizvođača Dermalog Identification Systems.

Skeneri su posebno dizajnirani za ispunjavanje uslova austrijskog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Projekat je završen 30. marta2009., a novi pasoši su dostupni austrijskim građanima od početka parila.

Leave a Reply