E-servisi

Školi u selu Klenike uručena računarska oprema za informatički kabinet

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković i generalni direktor JP PTT saobraćaja „Srbija“ Goran Ćirić uručili su danas OŠ „Bora Stanković“ u selu Klenike u opštini Bujanovac sedam računara i dva štampača za informatički kabinet.

Marković je izjavio da će u naredne dve godine Koordinaciono telo biti apsolutno prisutno na ovim prostorima i da će to biti najveći podstrek i svim drugima da ovde više rade.

On je ocenio da će na taj način svi pružiti doprinos kako bi se deci omogućila bolja perspektiva i lepša budućnost od one koje su imale neke prethodne generacije, i izrazio zahvalnost JP PTT saobraćaja „Srbija“ na donaciji.

Ministar je rukovodstvu škole obećao rešavanje problema sa prilaznim putem, i najavio da će što pre početi asfaltiranje lokalnih saobraćajnica na području okolnih sela.

Predsednik Koordinacionog tela precizirao je da je u izgradnju saobraćajne infrastrukture u ovom delu Srbije uloženo 22 miliona dinara.

Ćirić je naveo da je jedan od problema ovog dela naše zemlje i tehnološko zaostajanje, i ukazao na to da će ova donacija biti “prozor u svet” i način da se deca upoznaju sa drugim narodima, njihovim kulturama i novim znanjima.

JP PTT saobraćaja „Srbija“ poklonilo je sedam računara i dva štampača za informatički kabinet škole “Bora Stanković” u okviru akcije “Hiljadu računara za škole u Srbiji”.

Leave a Reply