E-servisi

SMS zakazivanje termina za lične karte i pasoše

Zahvaljujući novom servisu SMS zakazivanje, koji je osmišljen u saradnji MUP Republike Srbije i firme LMG group, građani će ubuduće moći da putem svojih mobilnih telefona zakažu termine za izradu lične karte i pasoša. Tokom probnog perioda koji će trajati dva meseca, servis će biti dostupan građanima sa prebivalištem na teritoriji Beograda, samo u Policijskoj stanici Savski venac.

Servis se aktivira slanjem SMS poruke sadržine MUP i JMBG na broj 2224. U tri jednostavna koraka. U odnosu na cene osnovnih SMS poruka GSM operatera bruto iznos za zakazivanje termina za jednu osobu, kreće se od 70 do 80 dinara. Korisnici će moći da zakažu termin za podnošenje dokumenata za izdavanje lične karte i pasoša, prateći jednostavna uputstva koja će dobiti nakon aktiviranja servisa, kroz povratne poruke koje dobijaju na svom mobilnom telefonu.

Servis podrazumeva mogućnost zakazivanja porodičnih spojenih termina, promene ili otkazivanja termina. Servis misli na Vas, i šalje vam poruku dan pre dobijenog termina da vas podseti i zatraži još jednom potvrdu vašeg dolaska.

Na ovaj način otvaramo još jednu mogućnost dobijanja termina, očekujemo da će se skratiti procedura za izdavanje ličnih i putnih isprava i izbeći gužve u policijskim stanicama. Za korisnike servisa, podrazumeva se jedan korak manje do dokumenata.

Za sve ostale građane kojima korišćenje mobilnog telefona nije zgodno, ostaju svi već do sada poznati načini zakazivanja termina.

Uputstvo za SMS zakazivanje za jednu osobu možete preuzeti ovde.

Uputstvo za SMS zakazivanje za više osoba možete preuzeti ovde.

Leave a Reply