E-servisi

SMS zakazivanje za lična dokumenta PS Novi Beograd

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da građani od ponedeljka, 23. jula, mogu da putem sms-a zakažu termine za podnošenje zahteva za izdavanje ličnih karata i pasoša i u policijskoj stanici Novi Beograd PU za Grad Beograd.

Proširenjem projekta „SMS servis za zakazivanje termina za izdavanje biometrijskih dokumenata“ od srede, 25. jula, građani Novog Pazara biće takođe u mogućnosti da na ovaj način zakažu termin za podnošenje zahteva za izdavanje ličnih dokumenata.

Projektom „SMS servis za zakazivanje termina za izdavanje biometrijskih dokumenata“ do sada su obuhvaćene policijske stanice Policijske uprave za Grad Beograd – Savski venac, Palilula, Rakovica, Vračar, Voždovac, kao i Policijska uprava Novi Sad i Kragujevac.

Servis se aktivira slanjem sms poruke sadržine MUP i JMBG na broj 2224 u tri jednostavna koraka.

Ukupna cena sve tri sms poruke iznosi od 70 do 80 dinara. Korisnici će moći da zakažu termin za podnošenje dokumenata za izdavanje lične karte i pasoša prateći jednostavna uputstva koja će dobiti nakon aktiviranja servisa, kroz povratne poruke koje dobijaju na svom mobilnom telefonu.

Servis podrazumeva mogućnost zakazivanja porodičnih spojenih termina, promene ili otkazivanja termina.

Dan pre dobijenog termina dobićete poruku koja treba da vas podseti na zakazani termin i zatraži još jednom potvrdu vašeg dolaska.

Na ovaj način otvorena je još jedna mogućnost dobijanja termina, i očekuje se da će se skratiti procedura za izdavanje ličnih i putnih isprava i izbeći gužve u policijskim stanicama.

Uputstvo za zakazivanje termina putem sms servisa može se preuzeti na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply