E-servisi

Suficit Republičke agencije za elektronske komunikacije uplaćen u budžet Republike Srbije

Republička agencija za elektronske komunikacije je, u skladu sa članom 28. stav 6. Zakona o elektronskim komunikacijama, uplatila sredstva koja predstavljaju razliku prihoda i rashoda utvrđenih godišnjim finansijskim izveštajem Agencije na račun propisan za uplatu javnih prihoda budžeta Republike Srbije.

One thought on “Suficit Republičke agencije za elektronske komunikacije uplaćen u budžet Republike Srbije

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    U ovim “novostima” RATEL-a se ne radi o clanu 28. stav 6. Zakona o elektronskim komunikacijama, vec o clanu 27. stav 6. pomenutog zakona, koji glasi:

    “Sredstva koja predstavljaju razliku prihoda i rashoda utvrđenih godišnjim finansijskim izveštajem Agencije uplaćuju se na odgovarajući račun propisan za uplatu javnih prihoda budžeta Republike Srbije i koriste se preko Ministarstva za unapređenje i razvoj oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva. Deo razlike sredstava, srazmeran prihodima ostvarenim od operatora elektronskih komunikacionih mreža i usluga na teritoriji autonomne pokrajine, uplaćuje se na račun budžeta autonomne pokrajine i koriste se preko organa autonomne pokrajine nadležnog za poslove elektronskih komunikacija za unapređenje i razvoj oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva na teritoriji autonomne pokrajine.”

    Medjutim, u ovim “novostima” RATEL-a se ne daju najvaznije informacije: iznos tih sredstava i razlog nastanka ovog suficita (kao i prosle godine, iako su i drzava i drustvo u teskoj finansijskoj, ekonomskoj i svakoj drugoj krizi).

    Ministarstvo za unapređenje i razvoj oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva je valjda, sada, novo Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog drustva (u organizovanju) umesto Ministarstva za telekomunikacije i informaciono drustvo.

Leave a Reply